Τσιόδρας για κοροναϊό: Τα μέτρα στις πύλες εισόδου δεν μπορούν να τον σταματήσουν

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, συνέστησε ψυχραιμία και τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης των δομών υγείας για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος.

Την περαιτέρω ενημέρωση του ελληνικού πληθυσμού καθώς και την ενίσχυση των δομών υγείας προκειμένου να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενο κρούσμα κοροναϊού στη χώρα προάγει το Υπουργείο Υγείας έναντι της αύξησης των μέτρων στις πύλες εισόδου.

Αυτό ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, μετά τη σύσκεψη των εμπειρογνωμόνων στο Υπουργείο Υγείας.

Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά τα μέτρα προφύλαξης στις πύλες εισόδου δεν είναι αποτελεσματικά καθώς διαπιστώθηκε ότι το 90% και πλέον των κρουσμάτων δεν μπόρεσε να εντοπιστεί εκεί.

Σημείωσε δε ο κ.Τσιόδρας ότι η ασθένεια που προκαλείται από τον κοροναϊό στο 85% έχει συμπτώματα ήπιας νόσου. Άρα συστήνεται ψυχραιμία καθώς η νόσος "συμπεριφέρεται" σαν ένα κοινό κρυολόγημα.

Τέλος στη σύσκεψη συζητήθηκε και η προετοιμασία για την επόμενη μέρα που αφορά στην έκτακτη χρηματοδότηση της δημοσίας υγείας και σε προσλήψεις προκειμένου όπως σημείωσε να είναι καλύτερα θωρακισμένη η χώρα στην αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος.