Η Sony δεν θα συμμετέχει στην Ε3 2020

Είναι επίσημο πλέον, η Sony για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δεν θα συμμετέχει στην Ε3, παρόλα αυτά δηλώνει πως θα δούμε την παρουσία της σε πολλά άλλα gaming events στα οποία θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε επερχόμενους τίτλους τόσο για το PlayStation 4, όσο όμως και το PlayStation 5.

Οι φήμες ότι η Sony δεν θα συμμετέχει στην Ε3 2020 υπήρχαν εδώ και αρκετές ημέρες και η εταιρεία με επίσημη δήλωση εκπροσώπου της στο Gameindustry.biz δήλωσε τα παρακάτω:

Μετά από προσεκτική αξιολόγηση η SIE αποφάσισε να μην συμμετάσχει στην E3 2020. Έχουμε μεγάλο σεβασμό για την ESA ως οργανισμό, αλλά αισθανόμαστε ότι το όραμά της E3 2020 δεν είναι το σωστό μέρος για αυτό που εστιάζουμε τη φετινή χρονιά. Θα χτίσουμε τη στρατηγική μας των παγκόσμιων εκδηλώσεων, συμμετέχοντας σε εκατοντάδες καταναλωτικά events σε ολόκληρο τον κόσμο. Στοχεύουμε να διασφαλίσουμε ότι οι fans μας αισθάνονται μέρος της οικογένειας του PlayStation και έχουν τη δυνατότητα να παίξουν το αγαπημένο τους περιεχόμενο. Έχουμε ένα φανταστικό line up τίτλων που έρχονται στο PlayStation 4 και με το επερχόμενο λανσάρισμα του PlayStation 5, πραγματικά ανυπομονούμε να γιορτάσουμε τη φετινή χρονιά με τους fans μας.

Σημειώστε πως η Sony συμμετέχει στην E3 από το ξεκίνημα της πίσω το 1995, όταν λάνσαρε για πρώτη φορά το πρώτο PlayStation στην αγορά των ΗΠΑ. Αρκετοί θεωρούν πως η παρουσία της Sony στην Ε3 2013, όταν και λάνσαρε το PlayStation 4, ήταν ιδιαίτερα σημαντική και είχε ως αποτέλεσμα να πάρει τα ηνία της αγοράς από το Xbox.

Η Sony αλλά και άλλες εταιρείες θα ήθελαν η Ε3 να γίνει ένα gaming event όπου οι fans γιορτάζουν την κυκλοφορία νέων τίτλων, ενώ άλλες εταιρείες επιθυμούν να παραμείνει ως έχει, δηλαδή ένα event που κύριο στόχο έχει τη βιομηχανία του gaming.

Με βάση την παραπάνω είδηση, πλέον θα πρέπει να περιμένουμε την επίσημη παρουσίαση του PlayStation 5 σε κάποιο άλλο event που είτε θα συμμετάσχει, είτε το πιθανότερο θα οργανώσει η Sony αποκλειστικά για αυτό το σκοπό.