Εκδότες σκέφτονται να αυξήσουν τις τιμές των παιχνιδιών για το PS5 και το Xbox Series X

Κάποιοι σημαντικοί εκδότες παιχνιδιών σκέφτονται να αυξήσουν την τιμή των παιχνιδιών για τις κονσόλες PS5 και Xbox Series X όπως λέει η εταιρεία έρευνας παιχνιδιών IDG Consulting. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση του NBA 2K21 που θα κοστίζει 69,99 $ στις επόμενες κονσόλες, 10 $ ακριβότερα από ότι στις τρέχουσες συσκευές.

Μιλώντας με το GamesIndustry.biz , ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της IDG,κ.Yoshio Osaki λέει ότι η τιμολόγηση των παιχνιδιών παρέμεινε σταθερή από το 2005, ενώ η τιμολόγηση στην τηλεόραση και τις ταινίες έχει αυξηθεί σημαντικά και συνεχίζεται η ανοδική πορεία

“Η τελευταία φορά που αυξήθηκε η τιμολόγηση λογισμικού για την επόμενη γενιά ήταν το 2005 και το 2006, όταν αυξήθηκε από 49,99 $ σε 59,99 $ στην αρχή κυκλοφορίας των Xbox 360 και PS3”.

“Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το κόστος και οι τιμές σε άλλους συνδεδεμένους κλάδους, αυξήθηκαν.”

Ο Osaki λέει ότι το κόστος παραγωγής παιχνιδιών για κονσόλες επόμενης γενιάς αυξήθηκε κατά 200% σε 300%, ανάλογα με την IP, το στούντιο και το είδος, αλλά οι τιμές παρέμειναν στα 59,99 $. Εν τω μεταξύ, οι τιμές των εισιτηρίων κινηματογράφου έχουν αυξηθεί 39%, το κόστος συνδρομής στο Netflix έχει αυξηθεί κατά 100% και τα πακέτα καλωδιακής τηλεόρασης έχουν αυξηθεί κατά 105%.

“Ακόμη και με την αύξηση στα 69,99 $ για το επόμενο gen, η αύξηση των τιμών από το 2005 έως το 2020 για την επόμενη είναι μόλις 17%, πολύ χαμηλότερη εάν γίνουν συγκρίσεις. Ενώ το κόστος ανάπτυξης και έκδοσης έχει αυξηθεί και η τιμολόγηση, σε άλλους κλάδους ψυχαγωγίας έχουν επίσης αυξηθεί σημαντικά, η τιμολόγηση λογισμικού επόμενης γενιάς και δεν αντικατοπτρίζει αυτές τις αυξήσεις.”

Το IDG συνεργάζεται με όλους τους μεγάλους εκδότες παιχνιδιών και οι έλεγχοι καναλιού δείχνουν ότι άλλοι εκδότες διερευνούν επίσης την αύξηση της τιμής του επόμενου γονιδίου σε ορισμένα franchise, για τους ίδιους λόγους που περιγράφονται παραπάνω.

Οι ειδικοί λένε: “Όχι Πως κάθε παιχνίδι θα πρέπει να φθάσει την τιμή των 69,99 $ για την επόμενη γενιά, αλλά τα κορυφαία AAA όπως το NBA 2K αξίζουν αυτήν την τιμή περισσότερο από άλλους τίτλους.”